Astrologija

Astrologija je veda, ki na svetu obstaja že od antičnih časov. Je tako kompleksna, da jo je težko razumeti na hitro in tako zanimiva, da zanima mnoge. Skoraj vsi veste, kaj ste po horoskopu, toda to, kar poznate kot svoje astrološko znamenje, je le drobec tistega, kar v resnici ste. Resnično se boste spoznali, če boste izvedeli vse - kaj ste v sončnem znamenju, luninem znamenju, ascedentu, kateri planet počiva v kateri hiši in tako dalje. Da pa boste sploh začeli razumevati sebe skozi svoj astrološki profil, vam bom zaupala osnove astrologije. Za vsa dodatna vprašanja, in če želite svoj natančnejši profil, sem tukaj za vas ... vedno.

Vaša Destinna

Deljenje glede na naravni element

Najbolj znana delitev znamenj je po naravnih elementih.

Ognjena znamenja

Lev

Ognjena znamenja so takšna kot ogenj - ustvarjalna in razdiralna ob enem, strastna, idealistična, avanturistična, nagle jeze, ki pa se hitro pomiri.

Zračna znamenja

Značilnosti zračnih znamenj lahko povežemo z zrakom in z njegovimi značilnostmi - ta so komunikativna, izvirna, živahna, misleča in lahko segajo po zvezdah.

Vodna znamenja

Rak

Vodna znamenja so kot voda v vseh svojih oblikah - čustvena, nestalna, domiselna, zaprta vase in nagnjena k misticizmu.

Zemeljska znamenja

Bik

Zemeljska znamenja so prav tako kot ostala, podobna svojemu osnovnemu elementu - praktična, zanesljiva, predvidljiva, nezaupljiva, materialistična, konzervativna in disciplinirana.

Deljenje glede na značaj

Znamenja lahko delimo tudi glede na značaj.

Koleriki

Lev

Njihova čustva so zelo burna. Odprti so in brezbrižni, vendar pogosto so srečni samo, če gredo stvari tako, kot si oni želijo, da bi. Kljub temu ne želijo neprestano uveljavljati svoje volje in vas bodo spoštovali, če se jim boste uprli, vendar s tehtnimi argumenti. So rojeni voditelji in odlični komunikatorji.

Sangvniki

Zanje je značilno, da so vesele narave in vse spremenijo v zabavo. Radi so v družbi in znajo prisluhniti drugim. Vedno želijo biti v središču pozornosti in imajo takšno karizmo, da jim to navadno tudi uspe. Zanje so komplimenti hrana in vedno želijo vsem ustreči.

Flegmatiki

Rak

Flegmatiki so neobremenjeni in zelo prilagodljivi. Vedno iščejo srednje poti in kompromise. So umirjeni in precej neodločni. So pa tudi premalo ambiciozni in pogosto po svetu tavajo brez ciljev.

Melanholiki

Bik

To so zadržani ljudje, ki ne marajo preveč razburljivih stvari, veliko razmišljajo in zelo cenijo inteligenco. So skrbni in sočutni ljudje, ki pa so skoraj preobčutljivi. Posledično so zamerljivi in se hitro užalijo. Radi imajo mir in naravo.

Deljenje glede na modus

Manj pogosta pa je delitev glede na modus.

Glavna oz. kardinalna

Rak

Pripadniki teh znamenj so aktivni in dinamični, imajo veliko težav, vendar so kljub temu pogosto uspešni. So vztrajni, a preveč energije potrošijo tam, kjer ni potrebno, zato je njihov uspeh včasih manjši, kot bi lahko bil.

Stalna oz. fiksna

Bik

Lev

Ti se redko spreminjajo, so stabilni in zanesljivi, imajo pa tudi veliko notranje moči.

Spremenljiva

Ta znamenja so tako občutljiva, živčna, zgovorna in razmišljujoča, ponašajo pa se tudi z izredno prilagodljivostjo.