Simbolika sanj

Ljudje sanjajo - vedno, in sanje nekaj pomenijo - vedno. Včasih so sanje preroške in se v celoti uresničijo. Če se vam to dogaja več kot le redko, potem imate v sebi gotovo močno žilico intuicije ali celo jasnovidnosti. A tudi, če se vam ne, se je dobro zavedati pomena sanj. Sanje so dar bogov skozi katere lahko ljudje razčiščujejo svoje notranje strahove in misli, iščejo odgovore na vprašanja, ki jih v resnici že poznajo, in se sprostijo. Že res, da sanje pogosto govorijo skozi simbole, a predlagam vam, da se, če jih želite res razumeti, vanje najprej poglobite sami. Kajti sanje odražajo vaše notranje stanje in vi se najbolje poznate, zato boste odgovore najlažje našli sami, seveda pa vam pri tem lahko pomagam tudi jaz. Za začetek vam ponujam samo nekaj splošnih razlag simbolike, da bo vaše tolmačenje lažje. In veste kaj, želim vam, da se vam uresniči čim več lepih sanj.

Vaša Destinna

Akvarij
Akvarij v sanjah pomeni, da se boste znašli v neki neugodni situaciji.

Alge
Nepričakovno potovanje.

Alkohol
Po starih verovanjih sanje o alkoholu prinašajo zdravje ali veseli dogodek, glede na novejše tolmačenje pa pitje alkohola pomeni, da vas bo izneveril dober prijatelj.

Amputacija
Razšli se boste z neko vam drago osebo ali pa boste izgubili vam drago stvar.

Aplavz
Če ploskajo vam, je to nekaj dobrega, saj pomeni, da boste prejeli neko priznanje. Če vi ploskate nekomu drugemu, pa to pomeni prenehanje odnosa s prijateljem ali nesoglasja v družini.

Avtobus
Če sanjate o avtobusu, vas sanje opozarjajo, da bi bilo dobro, da bi v delo, ki ga počnete, vložili več energije, saj bo samo tako uspeh popoln.

Avtomobil
Če se v sanjah vozite v avtomobilu, to kaže na hiter uspeh, če ga vidite, pa na novosti.

Babica
Babica v sanjah vam prinaša srečo v družini.

Bič
Če boste sanjali bič, se morate paziti kazni.

Beg
Če boste v sanjah bežali, to pomeni, da se boste rešili nekih težav in skrbi. Če ne boste uspeli zbežati, pa to lahko nakazuje na nekaj težav.

Bolečina
Če boste v sanjah čutili bolečino, to pomeni lažjo bolezen. Če pa sanjate, da ste bolni, pa se ne obremenjujte preveč, ker to pravzaprav prinaša zdravje ali pa vsaj hitro okrevanje.

Branje
Če berete pismo, to prinaša dobitek. Če berete časopis, to pomeni uspeh v življenju. Če berete knjigo, pa to pomeni, da se morate še veliko naučiti. V primeru, da se boste, vam bo to v življenju zelo koristilo.

Cirkus
Če sanjate cirkus, to kaže na prevaro ali nevarnost. Če v njem nastopate, vas to opozarja, da se boste nekako osramotili.

Čevelj
Če sanjate, da si jih obuvate, vas čaka prijeten dogodek, će beremo novejšo simboliko ali pa vas bo nekdo prevaral, če beremo staro. Premajhni čevlji pomenijo neprijetnosti, novi čevlji bolečino v nogah, kupovanje čevljev pa nepričakovane izdatke. Če boste sanjali čevljarja, pa vas bo obiskal dolgočasen gost.

Čaj
Če boste v sanjah pili čaj, vas čaka prijetno druženje, če boste pili zdravilni čaj, pa to napoveduje bolezen.

Čoln
Če sanjate, da v njem plujete, to pomeni, da se vam bo izpolnila neka velika želja ali pa, da vas v bližnji prihodnosti čaka čudovito potovanje. Če pa je čoln poškodovan in ga zaliva voda, to prinaša bolezen. Če se čoln potopi, kaže na možnost, da se bo končala neka ljubezenska zveza.

Česanje
Če se v sanjah češete, to pomeni prijeten sestanek in nove prijatelje, razen, če so lasje zelo skuštrani in zavozlani, potem to pomeni slabe novice. Če boste v sanjah česali žival, pa to pomeni, da boste kmalu naredili nekaj dobrodelnega.

Čokolada
Blagostanje. Če jo podarjate, boste morali biti malo bolj varčni, da ne bi imeli težav. Če jo nekdo poklanja vam, pa to pomeni, da imate dobre in zveste prijatelje.

Domače živali
Če sanjate domače živali, to napoveduje, da boste kmalu ustvarili svoj dom.

Dež
Če v sanjah dežuje, to prinaša plodnost, srečo in poslovni uspeh. Vendar, če vas v sanjah dobi močan dež, je to nekoliko slabše znamenje in lahko prinaša težave.

Eksplozija
Kaže na dogodek, ki vas bo presenetil in prestrašil.

Foto album
Če brskate po njem sami, to kaže na to, da se boste srečali z ljubljeno osebo iz preteklosti. Če pa album vidite v rokah nekoga drugega, pa to nakazuje na obisk neke osebe, katere se ne boste ravno razveselili.

Fotografija
Srečali boste nekoga, ki ga že dolgo niste. Če sanjate fotografa, pa to napoveduje, da vas čaka velika zabava ali pa, da boste obiskali zanimive kraje.

Gumbi
Pazite s kom se družite. Če gumb izgubite, vas to opozarja, da pazite, da ne boste razžalostili ljubljeno osebo. Če ga odtrgate, to pomeni, da vas bo nekaj zelo razjezilo. Če boste gumb šivali, pa to pomeni, da vas čaka izboljšanje situacije.

Gledališče
Izpolnjenje vaših želja ali bližnji obisk starih prijateljev.

Gore
Spoštovanje in ugled. Če pa v sanjah hodite v gore, to prinaša težave na življenjski poti.

Hoditi
Hoja v sanjah ima veliko različne simbolike. Če v sanjah hodite počasi, to pomeni, da vas tarejo neke skrbi. Če v sanjah šepate, boste težko dosegli kar si boste zadali. Če hodite hitro, boste naleteli na neke ovire. Če boste hodili po travniku, to prinaša izdajo prijatelja, po blatu pa velike skrbi. Če hodite po ravni površini, to prinaša prijetne dogodke, če hodite navkreber, pa se vam bodo izpolnili neki cilji.

Izvir
Sam po sebi pomeni blagostanje. Če boste v sanjah iz njega pili, to prinaša lepe spremembe v vaše življenje in veliko zdravja. Če se boste v njem okopali, to prinaša nelagodnosti. Če je izvir v vaših sanjah hladen, pa to kaže na prijetno potovanje.

Jezero
Če sanjate jezero, dobro premislite preden se za nekaj odločite. Med tem, ko plovba po mirnem jezeru prinaša ljubezensko srečanje, pa plovba po razburkanem prinaša ljubezenska nesoglasja.

Kovček
Sam po sebi prinaša nepričakovano potovanje. Če je kovček odprt, to pomeni, da se bo razkrilo nekaj kar skrivate, poln kovček prinaša skrbi, prazen pa zadovoljstvo.

Kri
Če krvavite vi sami, vam bodo poplačali nek dolg, če kdo drug, boste veliko zaslužili, če pa imate v sanjah krvave roke, potem vas to opozarja, da se ne vmešavajte v tuje posle.

Letalo
Čakajo vas spremembe na boljše.

Mavrica
Prinaša uspeh v poslu, a tudi varljivo srečo. Če jo vidite nad seboj, se boste spet spoprijateljili s starimi prijatelji, s katerimi ste bili morda skregani.

Morje
Mirno morje prinaša laži in vas svari, da bodite previdni. Če je morje razburkano, prinaša razburljivo življenje. Če vanj padete, to prinaša škodo, utapljanje v njem nesrečo, plovba po njem, pa nevarne odločitve.

Naslov
Če v sanjah vidite nek naslov, potem to pomeni obisk. Če v sanjah brskate po adresarju, pa to lahko nakazuje na povečanje vaše družine.

Nosečnica
Če sanjate nosečo žensko, to pomeni bolezen.

Nebo
Čisto in modro nebo prinaša lepe dogodke v bližnji prihodnosti, oblačno nebo pa neprijetnosti. Če vidite nebo posuto z zvezdami, to prinaša veliko zapuščino.

Ograja
Sanje vas opozarjajo, da boste morali premagati nekatere ovire. Če v sanjah ograjo preskočite, pa to kaže, da boste našli rešitev iz neke situacije.

Otok
Zapustili boste ljubimca oz. ljubimko. Če sanjate zeleni otok ali se na kakršnem koli otoku izkrcate, to kaže na vesele dogodke in veliko srečo. Če se boste na otoku znašli sami, pa boste žal izgubili nekega prijatelja.

Pravljica
Če v sanjah poslušate pravljico, boste izpolnili neke načrte. Če pravljico pripovedujete, pa vas sanje opozarjajo, da začnite govoriti resnico.

Reka
Če je ta motna, napoveduje težave in skrbi. Če vanjo padete, to kaže na manjše skrbi in nesporazume. Če jo preplavate, pa to kaže na lepo prihodnost, a le če se boste zanjo potrudili.

Skrivanje
Če se skrivate vi, to kaže na neko nevarnost, če pa skrivate nekaj drugega, to pomeni, da nimate čiste vesti.

Skrivnost
Če v sanjah izveste neko skrivnost, to prinaša nove dobre prijatelje, če pa jo boste izdali vi ali pa bo vašo izdal nekdo drug, to pomeni, da boste doživeli neko sramoto.

Šivanje
Če v sanjah šivate, to kaže na dobro zaposlitev, če se med šivanjem zbodete v prst, pa to pomeni, da boste izvedeli za neko poroko ali zaroko.

Šola
Če v sanjah obiskujete šolo, to pomeni srečo in nepričakovano zadovoljstvo, če je šola v sanjah čisto polna otrok, pa to pomeni neke skrbi.

Tema
Bolezen in nesigurna prihodnost. Pomeni pa lahko tudi, da vas bo neki prijatelj izdal.

Tat
Če sanjate tatu, bo vaše skrivnosti izvedel lažni prijatelj ali pa boste zaradi lahkomiselne zveze imeli težave.

Umetnik
Če sanjate umetnika, pa katerega koli že, to pomeni, da vas bodisi čaka neka dogodivščina bodisi neka nevarnost.

Vlak
Vlak pomeni potovanje, v kolikor pa vlak v vaših sanjah stoji, se boste izognili neki nesreči.

Zločin
Če sanjate zločin, boste imeli težave z oblastjo, če boste v sanjah sami naredili zločin, pa to opozarja na veliko nevarnost.

Zrak
Če v sanjah dihate svež zrak, to kaže na radost in zdravje, če je zrak slab, pa na srečanje z neprijetnimi ljudmi.

Živali
Če sanjate divje živali, to pomeni nesrečo, prijazne ali domače živali pa kažejo na srečo. Če se v sanjah sami spremenite v žival, to pomeni, da vas čaka veliko skrbi.